Četvrtak, 17. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Građevinski materijal za povratnike u Zvorniku

Preuzmite sliku

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić i gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović danas su s devet povratničkih porodica potpisali ugovore o dodjeli građevinskog materijala.

Planom ulaganja Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica u općini Zvornik obuhvaćeno je 29 korisnika za pomoć u građevinskom materijalu, po sistemu „ključ u ruke“ na osnovu različitih projekata. Ukupna procijenjena vrijednost sredstava za ovu namjenu u općini Zvornik je 756.682 KM.

Pored transfera ovog federalnog ministarstva, planirana su ulaganja i po deset korisnika u okviru projekata SDF i OPEC, a sistem gradnje stambenih jedinica će biti „ključ u ruke“. Za OPEC projekt su verifikovani korisnici, a za SDF slijedi odabir deset povratničkih porodica.

U narednim danima će biti potpisani ugovori za ostale korisnike po javnom pozivu, kao i za projekte SDF i OPEC u regiji Birač (Srebrenica, Milići, Vlasenica, Bratunac i Osmaci). Korisnici u okviru OPEC projekta odabrani su na osnovu posljednjeg javnog poziva Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, a to su uglavnom porodice šehida i poginulih boraca, kao i porodice slabijeg imovinskog stanja.

Osim ugovora za korisnike u Zvorniku, danas su potpisani i ugovori za korisnike u Bijeljini. Svim projektima bit će obuhvaćeno 115 povratničkih porodica u regiji Birač, saopćeno je iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje