Srijeda, 16. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Građani najviše prijavljivali neovlašteni promet opojnim drogama

Preuzmite sliku

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u maju 2017. godine registrirali su ukupno 391 poziv na telefonskoj liniji „Krimolovci“.

U navedenom periodu od građana je zaprimljeno deset korisnih informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Pored navedenog, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela zaprimljeno je ukupno 59 prijava, od kojih su 24 korisne informacije o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Najveći broj informacija odnosio se na neovlašteni promet opojnim drogama i ostala krivična djela. Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 34 su proslijeđene na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po devet je postupala i SIPA.

U maju je pristiglo 28 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Pored navedenog, policijski službenici SIPA-e dali su 95 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,