Utorak, 27. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Grad Tuzla osigurao 120.000 maraka podrške Graničnoj policiji BiH

Granična policija (GP) BiH dobila je podršku Grada Tuzle u iznosu od 120.000 maraka osiguranih u gradskom budžetu Tuzle za 2020. godinu, a s ciljem zaštite državne granice od nezakonitog ulaska migranata na područje Bosne i Hercegovine.

Donirana financijska sredstva GPBiH utrošit će transparentno, namjenski i isključivo za jačanje kapaciteta ove agencije, saopćeno je iz Granične policije BiH.

Direktor GPBiH Zoran Galić izrazio je zahvalnost Gradu Tuzli, kao i svima koji su pružili podršku Graničnoj policiji u skladu sa svojim mogućnostima.

“Isto tako želim zahvaliti i bivšem ministru sigurnosti BiH Fahrudinu Radončiću koji je za svog mandata inicirao da se vlasti na svim razinama uključe kako bi se adekvatno odgovorilo na migracijsko pitanje jer jasno je da je najveći teret upravo na Graničnoj policiji BiH”, kazao je Galić.

Pripadnici GPBiH suočeni su s povećanom razinom rizika u obavljanju svojih dužnosti, pogotovo za vrijeme migrantske krize te je iznimno važan svaki vid donacije koji pomaže na učinkovitijoj zaštiti državne granice, stoji u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,