Ponedjeljak, 30. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Grad Široki Brijeg: Nadležne službe istražit će okolnosti događaja u Dječjem vrtiću ‘Trnoružica’

Preuzmite sliku

Grad Široki Brijeg upoznat je sa situacijom i događajem u Dječjem vrtiću “Trnoružica” te su poručili kako će poduzeti sve potrebne mjere, a nadležne službe istražit će i utvrditi sve okolnosti.

Podsjetimo, na internetu se pojavila snimka iz Širokog Brijega na kojoj maleni dječak s Downovim sindromom sjedi u hodniku vrtića “Trnoružica”, dok se u pozadini čuju ostala djeca koja sudjeluju na božićnoj priredbi.

Majka djeteta je optužila vrtić kako djetetu nisu dali sudjelovati u predstavi, a iz vrtića su poručili kako je majka “stvorila neistinit narativ” te “svi djelatnici vrtića odgovorno tvrde da nikome od njih nije bila namjera izolirati dijete od ostale djece niti je bilo ko od djelatnika odveo dijete u garderobu.”

Vezano | Razočarana majka dječaka s Down sindromom: Ostavili su ga da čeka dok ostalala djeca na pozornici nastupaju

“Žao nam je zbog cijele situacije. Svako dijete treba zaštiti jer su djeca nešto najvrijednije što imamo. Grad Široki Brijeg uvijek je bio podrška djeci s poteškoćama u razvoju. Institucionalnim djelovanjem podržavali smo i još ćemo više podržavati sve institucije koje rade i pomažu razvoju naše najranjivije skupine društva”, saopćeno je na službenim stranicama Grada Širokog Brijega.

Naglasili su kako u Širokom Brijegu djeluje Dom Marija naša nada (dom za djecu s poteškoćama u razvoju), koji od Grada ima podršku u svakodnevnom radu, što je dokaz, kako se navodi, da Grad Široki Brijeg ima senzibilitet prema najranjivijim skupinama.

Vezano | Oglasili se iz vrtića u Širokom Brijegu: Majka je iskreirala neistinit narativ, dječak je sklonjen zbog sigurnosti

“Podržavamo i sva udruženja koje su svoj fokus stavili na djecu, posebno na osobe s poteškoćama u razvoju. To je naša briga i odgovornost”, zaključili su u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje