Utorak, 22. Juna 2021.
Tuzlanski.ba logo

Grad Sarajevo sredstva za doček Nove godine preusmjerava za nabavku vakcina

Preuzmite sliku

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka najavio je kako će Grad Sarajevo sredstva predviđena za doček Nove godine preusmjeriti za nabavku vakcina.

Javni doček Nove godine u Sarajevu uz nastup domaćih i regionalnih zvijezda bila je jedna od uspješnih priča koje je ova gradska administracija na čelu sa Skakom realizovala proteklih godina.

Pandemija koronavirusa poremetila je planove svjetskih prijestolnica o dočeku Nove godine pa tako i Sarajeva, koje je godinama bilo novogodišnji centar regije.

Grad Sarajevo će sredstva predviđena za doček Nove 2021. godine preusmjeriti za nabavku vakcina za bh. stanovništvo protiv COVID-19.

“Najbitniji su nam naši građani, njihovo zdravlje i sigurnost. Do dolaska vakcine, svi se i dalje moramo ponašati odgovorno i pridržavati epidemioloških mjera”, istakao je Skaka.

Gradonačelnik je pozvao Sarajke i Saralije na strpljivost, odgovornost prema sebi i drugima:

“Proslavite novogodišnje praznike u najužem krugu porodice, kako bi nam svima sljedeća godina bila bolja, ljepša i zdravija”, poručio je Skaka.

Grad Sarajevo će nastaviti, kao što je činio i do sada, da vodi aktivnosti u koordiniranom djelovanju institucija u borbi protiv ovog globalnog izazova, navodi se u saopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje