Nedjelja, 26. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Gračanica četiri dana bez grijanja, nastava u školama otkazana

Preuzmite sliku

Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona donijelo je odluku da nastava u osnovnim i srednjim školama na području Gračanice neće biti održana danas zbog kvara u sistemu gradskog grijanja.

Nastave nije bilo ni jučer u drugoj smjeni, a danas je obustavljena u OŠ Hasan Kikić, Drugoj osnovnoj školi, Mješovitoj srednjoj školi i Gimnaziji dr. Mustafa Kamarić Gračanica, odnosno školama koje su na mreži gradskog grijanja. Nastava u područnim školama će se odvijati prema utvrđenom programu.

Prije četiri dana iz preduzeća Eko Toplane, koje vrši isporuku toplotne energije, saopćeno je da je došlo do pucanja kotlovskih cijevi. Najavili su saniranje kvara za tri dana, ali je kvar saniran danas. Građani su iskazali nezadovoljstvo jer nisu obaviješteni na vrijeme naglašavajući kako su im se djeca smrzla u školskim klupama u prvoj smjeni tokom jučerašnjeg dana.

Problem je i taj što su bez grijanja bile i bolnica, Dom zdravlja te obdaništa. Direktori škola u ovom gradu poručili su da, ukoliko bude novih problema s grijanje, nastave neće biti ni u srijedu.

Tokom proteklih godina građani Gračanice su nekoliko puta imali prekid isporuke toplotne energije zbog kvarova. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,