Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Govedarica: Dodik i Izetbegović ne mogu opstati jedan bez drugog

Preuzmite sliku

Predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Vukota Govedarica tvrdi da Milorad Dodik i Bakir Izetbegović ne mogu da opstanu na političkoj sceni jedan bez drugog, te ih upozorava da zaustave priče kojima šire strah kod građana, umjesto da im omoguće bolji život i perspektivu u budućnosti.

“Opet je krenuo medijski obračun Dodika i Izetbegovića. I to se uvijek dešava kada je poljuljan politički rejting jednog od njih ili obojice”, naveo je Govedarica.

Izetbegović i Dodik treba da, kaže, zaustave spomenuti medijski rat, kojim žele da skrenu pažnju javnosti s gorućih ekonomskih problema.

“Oni moraju da vide kako da se omogući perspektiva za sve građane u BiH, kako i RS i FBiH ne bi ostale samo prazne ljušture sa starim stanovništvom”, rekao je lider SDS-a.

Ukazao je i da je pitanje revizije presude BiH protiv Srbije u Međunarodnom sudu pravde u Hagu završeno, što je “veliki Izetbegovićev poraz”, na šta je ukazivao i onda kada je revizija zatražena, jer,kako tvrdi, takvo razmišljanje vodi ka političkom debaklu.

“BiH može da živi samo na dejtonskim principima, koji omogućavaju mir i stabilnost, kao osnovne pretpostavke da se gradi bolji život za građane i njihov opstanak na ovim prostorima”, zaključio je predsjednik SDS-a. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje