Nedjelja, 15. Decembra 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Goražde: Drinom zaplovile 33 ruže u znak sjećanja na žrtve genocida

Uz 24. godišnjicu genocida, bol sa Srebrenicom danas dijele i Goraždani, stanovnici još jedne nekadašnje “zaštićene zone” Ujedinjenih nacija.

Simbolično u 11.07 sati goraždanski sportisti, članovi Rukometnog kluba “Radnički” te jedan broj građana, ispred Gradske dvorane “Mirsad Hurić” krenuli su u šetnju ulicama grada kako bi odali počast žrtvama genocida. Na mostu “Žrtava genocida u Srebrenici” uz učenje Fatihe u Drinu su spustili 33 ruže.

Trener Rukometnog kluba “Radnički” Haris Fidahić kazao je da mladi članovi ovog kluba već osam godina na ovaj način obilježavaju datum koji otvara rane svakog građanina ove države, dijeleći bol i tugu Srebrenice

– Sa posebnim osjećajem solidarnosti i saosjećanja odajemo počast za žrtve genocida. Šaljemo iz Goražda snažnu poruku, a šalju je mladi ljudi, da nikada nećemo zaboraviti Srebrenicu – kazao je Fidahić.

Mladi sportisti svjesni su da je i Goražde moglo biti druga Srebrenica i smatraju da je to dodatni motiv da se istina prenosi budućim generacijama.

– Nisam bio u Potočarima i sigurno ću to vrlo skoro učiniti. Mislim da je ovo veoma važno za nas mlade, da znamo šta se desilo u Srebrenici 11. jula i da ne smijemo to zaboraviti. Ovo što mi radimo je jedna lijepa poruka i naša skromna podrška porodicama koje su izgubile svoje najmilije – kazao je prvotimac RK “Radnički” Adnan Isaković. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,