Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

SDP Tuzla: Vrši se nelegalna anketa u svrhu pritiska o ulasku u vlast SDP-a sa SDA u TK

Preuzmite sliku

Saopštenje za javnost Gradske organizacije SDP BiH Tuzla.

Obavještavamo članove i simpatizere Gradske organizacije SDP BiH Tuzla i javnost da se, prema našim informacijama, vrši nelegalna anketa članova Gradske organizacije SDP BiH Tuzla oko navodnog ulaska u vlast na nivou Tuzlanskog kantona.

Navedena anketa je nestatutarna i nelegalna. Iza navedene ankete ne stoji Gradska organizacija SDP BiH Tuzla i smatramo da je to pokušaj određenih interesnih skupina da destabilizuju Gradsku organizaciju SDP BiH Tuzla i SDP BiH.

Prema našim informacijama, to rade određene interesne skupine i pojedini članovi Gradske organizacije SDP BiH Tuzla, protiv kojih ćemo, kada utvrdimo odgovornost na osnovu dokaza kojima raspolažemo, pokrenuti postupak isključenja iz SDP-a BiH.

Nestatutarna anketa se vrši u svrhu pritiska na Glavni odbor SDP BiH, koji će u subotu odlučivati o zahtjevu Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla o ulasku u vlast na nivou Tuzlanskog kantona sa Strankom Demokratske Akcije.

Podržavamo svako demokratsko izražavanje stavova na nadležnim organima i pravo svakog člana Glavnog odbora na svoj stav, ali ne podržavamo smišljeno zbunjivanje naših članova i javnosti na bilo koji način koji nije propisan našim aktima, navodi se u saopćenju GO SDP BiH Tuzla.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,