Petak, 17. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Glumac Hadžihafizbegović ozbiljno povrijeđen tokom premijere ‘Sjećaš li se Doli Bel’

Preuzmite sliku

Glumac Emir Hadžihafizbegović doživio je ozbiljnu tjelesnu povredu tokom premijerne izvedbe predstave Abdulaha Sidrana “Sjećaš li se Doli Bel”, u režiji Kokana Mladenovića, zbog koje je nakon predstave morao hitno biti hospitaliziran.

Kako je saopćeno iz Kamernog teatra 55, zbog uslovnosti njegovog oporavka i ozbiljnosti povrede obavještava se publika koja je kupila karte za prvih pet repriza da će te predstave biti otkazane, a da termini igranja 26. i 27. marta za sada ostaju nepromijenjeni.

Otkazane predstave će biti odigrane u aprilu, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena. Preuzete karte će važiti za ta igranja ili gledaoci mogu zatražiti povrat novca na blagajni Kamernog teatra 55, navodi se u saopćenju.

Glumcu je naime tokom predstave pukao mišić pa je već u trenucima zamjene scene intervenisala hitna pomoć. Čim je predstava završila prevezen je u Opću bolnicu u Sarajevu. Hadžihafizbegović je navndono dvije trećine predstave igrao s teško povrijeđenom nogom, međutim to na njegovoj glumačkoj izvedbi nije moglo primijetiti.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje