Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Globtourov autobus smrti: Pošao na očev grob, pa poginuo kod Nevesinja, biti će sahranjen pored oca

Preuzmite sliku

Igor je bio diplomirani mašinski inženjer i radio je kao profesor u srednjoj školi u Žablju. Bio mi je i više od brata, ispričao je Olja Kuzman.

Novosađanin Igor Kuzman (48) poginuo je jučer u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Vrtič kod Nevesinja, kad je autobus kojim je putovao u Mostar sletio s puta i prevrnuo se. U nesreći je poginula i putnica Ljiljana Boričić (66) iz Berana, dok je još 20 osoba povrijeđeno.

– Igor je stanovao kod nas kao podstanar otkad je došao iz Hercegovine da studira u Novom Sadu, gde je i završio fakultet. Živeo je sam, nije se nikada ženio. Jako fin i kulturan čovek. Otac mu je umro i sahranjen je u Hercegovini. Rekao nam je da ide u Trebinje, kao i svake godine, na godišnjicu očeve smrti, a potom kod rođaka na slavu Sveti Nikola, ispričala je za Kurir starija Novosađanka koja je iznajmljivala Igoru stan.

U trenutku kad su reporteri Kurira razgovarali s njegovom gazdaricom, na vratima se pojavio i Igorov rođeni brat Olja Kuzman, koji živi u Zrenjaninu.

– Javili su mi za pretužnu vest. Došao sam do stana da uzmem bratovljevo odelo da odnesem. Svake godine u ovo doba on je išao u rodni kraj kako bi obišao tatin grob, tako da ćemo ga najverovatnije sahraniti pored oca. Igor je bio diplomirani mašinski inženjer i radio je kao profesor u srednjoj školi u Žablju. Bio mi je i više od brata. Shvatite me, stvarno ne znam šta bih više rekao, jer ovo je veliki šok za mene, rekao je očajni brat.

Jedan od putnika, koji je, na svu sreću, prošao bez povreda, po izlasku iz slupanog vozila novinarima je rekao da je autobus naišao na poledicu na putu i da se zbog toga prevrnuo.

– Poneo nas je led. Bilo je užasno. U autobusu je bilo dvadesetak putnika, rekao je šokirani čovek.

Ovaj dio puta je inače veoma rizičan, a snijeg i niske temperature pravili su probleme i prethodnih dana.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,