Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Glasač iz Srbije u Srebrenici: Ne zanimaju me izbori ali glasam za Grujičića…

Preuzmite sliku

Danas, na izborni dan zabilježeno je desetine automobila srbijanskih registarskih oznaka u Srebrenici i Bratuncu koji dovoze glasače iz Srbije. Jedan od njih je iz Šapca, zna koga je došao podržati ali nije siguran za koju poziciju

Mjesecima prije lokalnih izbora u BiH ukazivalo se na malverzacije i zloupotrebe glasova, a naročito u Srebrenici gdje su zabilježeni slučajevi da preminule osobe iz Srbije glasaju u BiH, ili da “preko noći” Srbijanci dobijaju bh. državljanstvo.

Danas, na izborni dan je zabilježeno desetine automobila srbijanskih registarskih oznaka u Srebrenici i Bratuncu koji dovoze glasače iz Srbije.

Jedan od njih je iz Šapca, zna koga je došao podržati ali nije siguran za koju poziciju.

“Ne zanimaju me izbori, ja sam došao ovdje sa strane, glasam za Grujičića Mladena… za predsjednika, ovaj gradonačelnika, kako hoćete”, kazao je jedan od glasača koji je iz Šapca stigao u Srebrenicu da bi glasao na lokalnim izborima, kazao je glasač iz Srbije, a njegovu izjavu možete pogledati OVDJE.

Kako piše Oslobođenje, prema posljednjim informacijama razlika između glasova za Grujčića i Tabakovića je do sada oko 400 glasova. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje