Četvrtak, 29. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Ginekologu godina dana zatvora zbog nesavjesnog liječenja i smrti porodilje

Preuzmite sliku

Vrhovni sud Republike Srpske pravosnažno je osudio na godinu dana zatvora direktora Doma zdravlja Derventa Mirka Šarana zbog nesavjesnog liječenja porodilje Tode Milanković (21), koja je preminula 2015. godine, potvrdila je Srni portparol Suda Jelena Despotović.

Despotovićeva je rekla da je Vrhovni sud Republike Srpske odbio kao neosnovanu žalbu tužilaštva, a preinačena je presuda Okružnog suda u Doboju od 28. novembra 2019. godine u pogledu pravne kvalifikacije, kao i visine kazne.

“Radnje optuženog Mirka Šarana, opisane u izreci te presude, pravno se kvalifikuju kao krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći iz Krivičnog zakonika Republike Srpske, pa je na osnovu toga osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine”, pojasnila je Despotovićeva.

Presudom Okružnog suda u Doboju, Šaran je krajem prošle godine bio osuđen na dvije godine zatvora, a krivim je proglašen za nesavjesno pružanje ljekarske pomoći počinjeno iz nehata, dok je pravosnažnom presudom za krivično djelo nesavjesno pružanje ljekarske pomoći osuđen na jednogodišnju kaznu zatvora.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje