Petak, 23. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Francuska ambasadorica u posjeti Tuzlanskom kantonu

Preuzmite sliku

U okviru posjete Tuzlanskom kantonu ambasadorica Republike Francuske u Bosni i Hercegovini NJ.E. Claire Bodonyi susrela se danas sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem.

Ovom prilikom premijer Gutić, ministrica razvoja i poduzetništva TK Mirela Đaković i ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Hasan Fehratović su prezentirali Tuzlanski kanton, ekonomske pokazatelje, energetske potencijale i komparativne prednosti ovog područja, te aktivnosti koje je Vlada Tuzlanskog kantona imala u fokusu svog djelovanja u prva četiri mjeseca od imenovanja.

Vlada je svoje aktivnosti usmjerila ka održanju finansijske likvidnosti i postupnom rješavanju nagomilanih problema u privrednom sektoru, prije svega u privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom“ rekao je premijer Gutić i dodao da se s tim u vezi već vide određeni pozitivni pomaci.

Također je bilo govora o postojećoj privrednoj saradnji Bosne i Hercegovine i Republike Francuske i potencijalima u pravcu kojih bi se ta saradnja dalje mogla širiti.

Implementacija Zakona o javno – privatnom partnerstvu, kao i projekti energetske efikasnosti kreiraju veliki prostor za saradnju privrednika iz Francuske sa, kako privatnim, tako i javnim sektorom na podruju našeg kantona, istaknuto je danas.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje