Srijeda, 30. Novembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fotografija koja slama srca: Ocu poginulom u Srebrenici došla reći da je diplomirala

Preuzmite sliku

Društvenim mrežama počela se širiti dirljiva fotografija djevojke koja je ocu, poginulom u Srebrenici, došla reći da je diplomirala. 

Na fotografiji se nalazi Nejra Lilić koja je za Index.hr otkrila da je fotografija nastala prošle godine, a otkrila je i što ju je potaknulo da je snimi.

“Prvenstveno sam htjela podijeliti s njim moj veliki trenutak”, rekla nam je Nejra koja je diplomirala Međunarodne odnose, a planira upisati i master o etnicitetu i nacionalizmu.

Oca, kaže, nikad nije imala priliku ni upoznati jer je poginuo prije njenog rođenja.

“Ja se zaista oca ne sjećam, nikada me upoznao nije. Otac je poginuo negdje na putu dok je 11. ili 12. bježao prema Tuzli iz Srebrenice”, kaže ona.

  • Uz ovu je sliku poželjela podijeliti i važnu poruku.

    “Moja poruka je da trebamo dijeliti velike trenutke s onima koji su nam bliski, a oduzeti nepravedno”, rekla je i dodala da suosjeća sa svim porodicama koje su izgubile nekoga.

    “Nije samo moj otac poginuo, već mnogo članova drugih obitelji. Neka ne zaboravljaju, ali neka se ni ne sjećaju Srebrenice samo 11.jula, Srebrenica je cijelu godinu. Srebrenica je ostavila nevjerojatnu ostavštinu iz koje se trebaju izvući razne pouke te inzistirati na edukaciji ljudi o istima da se nikada ne bi ponovilo”, zaključila je.

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje