Nedjelja, 16. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fond Sheik Saleh Kamel i BBI banka stipendiraju 500 djece bez roditelja

Preuzmite sliku

Bosna Bank International (BBI) raspisala je konkurs za dodjelu 100 stipendija iz fonda “Sheikh Saleh Kamel“ učenicima i studentima bez jednog ili oba roditelja iz centralne Bosne i Hercegovine.

Fond je osnovan na incijativu BBI banke i filantropa sheika Saleha Kamela, osnivača i vlasnika Al Baraka poslovne i finansijske grupacije, saopćeno je iz BBI banke.

– Zahvaljujući sheik Saleh Kamelu svake godine 500 djece iz BiH dobije stipendije. Glavni razvojni resurs jedne države jeste ljudski kapital, a njegov kvalitet uglavnom određuju obrazovanje i obuka. Zbog toga je u obrazovanje potrebno stalno ulagati, stvarati ga, uvećavati, primjenjivati, ali i prenositi drugima. S obzirom na to da BBI banka od svog osnivanja na različite načine putem stipendija ulaže u edukaciju, rado pomažemo u realizaciji ovog značajnog projekta – izjavio je predsjednik Uprave BBI banke Amer Bukvić.

Projekt stipendiranja djece iz BiH pokrenut je 2011. godine i do sada je za ove svrhe isplaćeno više od četiri miliona KM. Kako bi sva djeca bila zastupljena, dodjela stipendija podjeljena je na pet regija po 100 stipendija.

Danas je otvoren konkurs za regiju centralne BiH. Ovaj region obuhvata teritoriju Zeničko-dobojskog i Srednjebosanskog kantona. Prijave za stipendiju sa potrebnom dokumentacijom, učenici i studenti iz navedene regije trebaju dostaviti do utorka, 4. decembra 2018. godine do 12 sati u poslovnice/filijale BBI banke u Bugojnu, Gornjem Vakufu, Kaknju, Tešnju, Travniku, Visokom, Vitezu i Zenici.

Visina mjesečne stipendije, koja će se isplaćivati tokom cijele godine, iznosi 100 američkih dolara (USD) u protivrijednosti u KM.

Sve dodatne informacije kao i listu neophodnih dokumenata za prijavu aplikanti mogu pronaći na stranici BBI banke, na linku VIDEO ili pozvati besplatni info telefon 0800 200 20.

Izbor dobitnika stipendija vršit će komisija u čijem sastavu se, osim predstavnika BBI banke nalaze i predstavnici Ministarstva obrazovanja i nauke FBiH, Rektorata Univerziteta u Sarajevu, Asocijacije Fatma i Rijaseta Islamske zajednice BiH. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje