Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fojnica: Općina pomaže Reumal sa 300.000 KM

Preuzmite sliku

Vijećnici Općinskog vijeća Fojnica, u sklopu Izmjena i dopuna Budžeta, na prijedlog načelnika općine Fojnica Sabahudina Klisure, donijeli su odluku o pomoći Lječilištu Reumal sa 300 hiljada KM.

Ovakve izmjene i dopune Budžeta podržali su vijećnici SDA i HDZ-a, vijećnici SDP-a bili su suzdržani, dok ostali vijećnici nisu prisustvovali sjednici, prenosi Faktor.ba.

Općinsko vijeće, prošlog je mjeseca dalo potpunu podršku trenutnoj Upravi Reumala.

Radnicima Reumala uputili su poziv na solidarnost u ovom teškom periodu zarad očuvanja svojih radnih mjesta, te obavezali načelnika i Općinsko vijeće Fojnica da inteziviraju aktivnosti sa federalnim i kantonalnim institucijama na iznalaženju rješenja za dugoročnu finansijsku stabilizaciju.

Svi su istakli da se boje najcrnjeg scenarija, a do kojeg dovode nebriga države, neprepoznavanje vrijednosti Reumala za Fojnicu i državu u vremenu koronavirusa.

Lječilište Reumal Fojnica je ustanova za medicinsku rehabilitaciju i rekreaciju koja godišnje ostvari 150 hiljada noćenja, te kao takva predstavlja brend po kojem je Fojnica poznata u BiH i okruženju.

Osim toga, Lječilište Reumal zapošljava oko 400 radnika koji svojim radom prehranjuju porodice. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,