Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

FlyBosnia preuzela avion, najavljuje da će revolucionirati vazdušni transport na Balkanu

Preuzmite sliku

FlyBosnia je ove sedmice preuzela avion Airbus A320 jer se priprema za ponovno pokretanje operacija nakon skoro godinu dana.

Mlaznjak sa 180 sjedišta je star 25 godina a prethodno je njime upravljao Onur Air, piše EX-YU Aviation.

Aviokompanija je zadnji put obavljala redovne letove u martu 2020. godine, prije početka pandemije koronavirusa, i od tada je izvršavala teretne letove i ljetne čartere. Penzionisala je svoj jedini avion, A319, krajem avgusta prošle godine. Prijevoznik je igrao važnu ulogu tokom vrhunca globalnih blokada, kada je upravljao brojnim čarter letovima od Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije do Kine, prevozeći medicinske potrepštine i opremu.

“Željeli bismo zahvaliti našem timu na zapanjujućem trudu u posljednjih nekoliko mjeseci. Ponekad je bilo teško i zabrinjavajuće, ali mi smo nadvladali sve prepreke. FlyBosnia će revolucionirati vazdušni transport na Balkanu pružajući vrijednost za novac, uzimajući u obzir sigurnost, zdravlje i zadovoljstvo naših kupaca.“, komentirali su iz FlyBosnie dolazak aviona, dodajući kako su glavni most između Balkana i Bliskog Istoka.

Govoreći nedavno za EX-YU Aviation News, izvršni direktor FlyBosnije Haris Čoloman najavio je da će FlyBosnia nabaviti četiri aviona Airbus A320 do kraja 2021. ,a fokusit će se na čarter letove. FlyBosnia planira da avioni budi stacioniran na aerodromima u Sarajevu, Mostaru i Tuzli.

Aviokompanija je već zaključila ugovore o čarter letovima sezone iz Sarajeva za Tursku i Egipat ovog ljeta. Očekuje se da će i FlyBosnia obnoviti redovne letove na brojna tržišta na Bliskom istoku, jer se počinju otvarati za međunarodna putovanja.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,