Srijeda, 28. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Firma iz BiH povlači proizvode iz RH zbog Milanovićeve izjave o Srebrenici

Preuzmite sliku

Poduzetnik iz BiH Senadin Ferhatović komentarisao je izjavu hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića o genocidu u Srebrenici te najavio “ekonomsku odmazdu”.

Na svom Facebook profilu je najavio povlačenje hrvatskih proizvoda iz svoje trgovine suhomesnatih proizvoda i pozvao ljude da ih ne kupuju. Njegovu objavu prenosimo u nastavku.

“Milanović kaže: Nije bilo genocida u Srebrenici! Na nama je da uzvratimo patriotski i ljudski. Ja, Ferhatović Senadin, vlasnik firme i grupacije “Ferhatović group GmbH Austria”, oko 100 proizvoda koji dolaze iz Hrvatske u narednom periodu povlačim sa naših polica i online shopa koji je vodeći distributer proizvoda sa Balkana u Evropsku uniju.

“Dragi moji Bosanci i Hercegovci, apelujem da ne kupujete hrvatske proizvode”

Uvažena gospodo, krajnje je vrijeme da našu BiH ostavite na miru i bavite se vašim problemima unutar vaše lijepe države koju golemo respektiramo i uvažavamo njene državljane. Iz ljubavi prema svojoj BiH, ovo je najmanje što mogu učiniti za moju BiH kao patriot i državljanin BiH! Dragi moji Bosanci i Hercegovci, apelujem na vas da ne kupujete HR proizvode u narednom periodu!

Našim zastupnicima HR proizvoda i distributerima, ako su patrioti i vole BiH, neka smanje kapacitete uvoza. Najveći udarac je udarac na ekonomiju! A moja i vaša nafaka i opskrba dolazi samo od Gospodara svih svjetova”, napisao je Ferhatović u objavi na Facebooku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje