Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Federalno ministarstvo poljoprivrede pokrenulo Farmer portal (FOTO)

Preuzmite sliku

Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva je izradilo i pokrenulo Farmer portal, najsavremenije informatičko rješenje namijenjeno poljoprivrednicima.

Farmer portal svim zainteresiranim na jednom mjestu nudi uputstva i sve relevantne propise, a registriranim poljoprivrednicima omogućava pristup vlastitim podacima iz Registra poljoprivrednih gazdinstava, uvid u vrste podrški za koje mogu aplicirati na osnovu poljoprivrednih resursa prijavljenih za tu godinu, preuzimanje već popunjenih obrazaca prijave proizvodnje i zahtjeva, kao i pregled i praćenje statusa podnesenih zahtjeva za novčane podrške.

Zahvaljujući ovom modernom rješenju web portala svaki registrirani poljoprivrednik moći će vidjeti na koje poticaje ostvaruje pravo. Također, poljoprivrednici će moći izravno elektronski preuzimati obrasce za prijavu na poticaje i prijavu proizvodnje, što će im olakšati proceduru. Značaj ovog sistema je da je mogućnost ljudskih grešaka svedena na minimum.

Na Farmer portalu poljoprivrednici će dobivati relevantne i pouzdane informacije, a portal će olakšati posao i općinskim službenicima koji ostvaruju direktni i prvi kontakt sa poljoprivrednicima. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,