Nedjelja, 31. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije poziva upravu RMU Banovići da osigura nesmetan i zakonit rad rudnika

 Federalno ministarstvo energetike, rudarstva i industrije (FMERI) upoznato je sa današnjim odgađanjem sjednice Skupštine RMU Banovići, saopćeno je iz ovog ministarstva.

Indikativno je da svih šest članova Odbora za glasanje koji su imenovani 26. 09. 2019. godine pod različitim izgovorima nisu došli na današnju sjednicu, čime je trenutno zaustavljen rad Skupštine.

Vlada FBiH poziva sve aktere da se pridržavaju zakona i da nijednom aktivnošću ne ugroze stabilno funkcioniranje rudnika.

Pozivamo Upravu RMU Banovići da osigura nesmetan i zakonit rad rudnika, a sve u cilju održavanja proizvodnog procesa i zaštite rudara. Vlada FBiH će uskladu sa Zakonom o privrednim društvima poduzeti sve aktivnosti kako bi se u zakonom predviđenim rokovima održala Skupština RMU Banovići, odnosno imenovao novi Nadzorni odbor, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva energetike, rudarstva i industrije.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje