Četvrtak, 22. August 2019.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Federalni zavod za zapošljavanje objavio Program sufinansiranja: Pare razgrabljene, padala aplikacija….

Federalni zavod za zapošljavanje je jutros u 8 sati objavio prvi Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja 2018. godine., međutim odmah nakon pokretanja aplikacije, stvari nisu baš krenule kako je trebalo.

Mladi preduzetni ljudi Tuzlanskog kantona su odmah nakon pokretanja aplikacije za ovaj Program uočili nelogičnosti u samom radu aplikacije.

Naime, mnogi su prokomentarisali da prvo u padajućem meniju aplikacije nije bilo Tuzlanskog kantona a zatim su javljali kako je bilo poteškoća prilikom prijavljivanja u sam sistem aplikacije.

“Nakon niza pokušaja i stalnog izbacivanja greške, nakon 15 minuta uspijevam se prijaviti na stranicu, ali ponovo razočarenje, u padajućem meniju nema uopšte Tuzlanskog kantona, kantona za koji je najviše planirano sredstava po svim projektima” napisao je na svom FB profilu Edin Šehić, preduzetnik iz Gračanice, koji je pokušao da aplicira na nekoliko svojih prijava za zapošljavanje mladih ljudi.

On je za portal Buka rekao kako je uradio printskrin stranice u 8 i 40 i da Tuzlanskog kantona nije bilo ni na jednom projektu.

 • “U pitanju su bile prijave više mladih ljudi, bez ikakvog iskustva. To nam je izgleda vjetar u ledja da odlazi nam mladost” kaže Šehić.

  Sitem za apliciranje je padao već od 8 sati, mnogi su bili “našpanovani” da se prijave, ali ih je sistem jednostavno odbijao.

  Niko ne zna šta se u stvari dogodilo ali je činjenica da je Program razgrabljen.

  “Zbog dovoljnog broja pristiglih prijava i ograničenosti sredstava Javni poziv je zatvoren za Tuzlanski, Zeničko-dobojski, Srednjobosanski, Unsko-sanski, Hercegovačko-neretvanski, Zapadnohercegovački, Kanton Sarajevo i Kanton 10” stoji na zvaničnom sajtu Federalnog zavoda za zapošljavanje.

  Larisa Šuša, aktivistica iz Gračanice, rekla nam je da je ovo sve što se dogodilo jako tužna stvar.

  “Danas sam se lično uvjerila da je sistem za neke potentan, a za nas većinu je odavno u padu” kazala je ona za Buku.

  Kao dokaz ona je objavila prepisku sa operaterima.

 • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje