Srijeda, 22. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Federalni ministar Ramić sa učenicima iz povratničke škole u Snagovu

Preuzmite sliku

Osnovnu školu u povratničkom mjestu Snagovo kod Zvornika, u Bosni i Hercegovini, posjetio je federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić. Školu pohađa 25 učenika – povratnika. Sa predsjednikom Skupštine Grada Zvornika, menadžmentom škole, nastavnim osobljem i učenicima Ramić je razgovarao o potrebama učenika i projektu koji je nedavno realiziran, prenosi Anadolu Agency (AA).

Uz podršku Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica završeno je utopljavanje spomenute područne škole.

“Danas smo tu da učenicima i njihovim učiteljima poželimo uspješnu novu školsku godinu. Dok su učenici bili na zasluženom odmoru, mi smo završili radove na termoizolaciji prostorija u kojima borave. Ranije smo radili na poboljšanju grijanja i time je školski objekat adekvatan za izvođenje nastave. Ništa nas ne obraduje kao projekti čiji su direktni korisnici djeca. Razgovor s njima nas je motivirao, a dodatno priznanje će nam biti njihovi školski rezultati”, istakao je Ramić.

Edina Suljičić je učiteljica u područnoj školi u Snagovu i sretna je što će učenici pohađati nastavu u obnovljenim prostorijama.

“Više od deset godina radim u Snagovu. Pored izvođenja nastave, trudimo se aktivno sudjelovati i u projektima koji će poboljšati uslove u našoj školi. Sa Federalnim ministarstvom raseljenih osoba i izbjeglica imamo dobru saradnju, javljamo se na javne pozive i povremeno realiziramo najbitnije projekte koji se odnose na naše đake”, kazala je Suljičić. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,