Četvrtak, 23. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Federalna vlada s 50.000 maraka podržava kampanju ‘Made in BiH’

Preuzmite sliku

Federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i predsjednik udruge “Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH” Admir Kapo potpisat će u ponedjeljak, 12. juna, ugovor o financijskoj podršci realizaciji kampanje “Made in BiH”.

Ugovor će biti potpisan u sjedištu Vlade FBiH u Mostaru u 11 sati.

Udruga “Kupujmo i koristimo domaće-kvalitetno proizvedeno u BiH”, koje je u januaru ove godine započelo petu kampanju pod nazivom “Made in BiH”, zbog nedostatka financijskih sredstava i nemogućnosti realiziranja brojnih planiranih aktivnosti, obratila se Federalnom ministarstvu trgovine sa zahtjevom za sudjelovanju u financiranju kampanje, čiji je cilj kroz medijsku promociju upoznati građane s velikim brojem domaćih kompanija i promijeniti svijest građana o kvaliteti bosanskohercegovačkih proizvoda.

Federalna vlada je iz tekućih rezervi federalnog proračuna odobrila iznos od 50.000 maraka za sufinanciranje promotivnih i programskih aktivnosti kampanje “Made in BiH”.

Kupovinom domaćih proizvoda doprinosi se konkurentnosti bh. kompanija, pomaže održavanju postojeće proizvodnje i stvara mogućnosti za kreiranje novih radnih mjesta, te na taj način smanjuje nezaposlenost i zaustavlja odlazak mladih i perspektivnih ljudi iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje