Subota, 24. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Federalna inspekcija naložila uklanjanje kružnog toka na zapadnom izlazu iz Ljubuškog

Preuzmite sliku

Federalna uprava za inspekcijske poslove naložila je uklanjanje kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na zapadnom izlazu iz Ljubuškog.

U skladu s odredbama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na razini Federacije Bosne i Hercegovine i propisa donesenih za njegovo provođenje, federalni građevinski inspektor je, u postupku provođenja inspekcijskog nadzora po službenoj dužnosti, 24. februar 2021. godine izvršio inspekcijski nadzor nad postupanjem sudionika u građenju u svojstvu investitora, odnosno izgradnji kružnog toka na magistralnoj cesti M-6 na dionici između Gruda i Ljubuškog.

Shodno nalazima inspekcijskog nadzora, postupajući federalni inspektor je 3. marta 2021. godine investitoru radova izdao rješenje kojim se nalaže “upravna mjera uklanjanja izgrađenog objekta”, te uspostavljanje prijašnjeg stanja dijela magistralne ceste, na koje je izvođač radova u zakonskom roku, 9. marta 2021. uputio žalbu.

“S obzirom na to da je upravni postupak u toku, te da se u ovom predmetu i u nadležnom tužiteljstvu vodi istražni postupak, u ovom trenutku nismo u mogućnosti davati više informacija, kako ne bismo ugrozili radnje nadležnog tužiteljstva, odnosno mogućnost pokretanja i vođenja kaznenog postupka u ovom slučaju”, stoji u odgovoru koji je inspekcija uputila portalu Hercegovina.info.

Naručitelj projekta je Javno poduzeće Ceste Federacije BiH d.o.o., a za isti je prema natječaju bilo izdvojeno 931.623 marke, bez PDV-a.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , , ,