Utorak, 27. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Federacija BiH će dobiti vakcine iz RS

Preuzmite sliku

Štab za vanredne situacije Republike Srpske prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 Federaciji Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz Vlade RS.

Kako je navedeno, Štab za vanredne situacije RS je saglasan da se Federaciji Bosne i Hercegovine donira 15.200 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca, poručeno je to sa 93. sjednice koja je održana danas telefonskim putem.

“Republički štab za vanredne situacije prihvatio je, na današnjoj telefonskoj sjednici, Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 za građane opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se JZU Dom zdravlja Drvar donira 2.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca za vakcinaciju građana opština Bosansko Grahovo, Glamoč, Bosanski Petrovac i Drvar. Takođe, Republički štab za vanredne situacije prihvatio je Informaciju o donaciji vakcina protiv COVID-19 Univerzitetu u Tuzli. Republički štab za vanredne situacije saglasan je da se Univerzitetu u Tuzli donira 1.000 doza vakcina protiv COVID-19 proizvođača AstraZeneca”, saopćeno je iz Vlade RS.

Također, ovaj štab je na današnjoj sjednici donio zaključke o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine.

“Republički štab za vanredne situacije upoznao se sa informacijama o raspodjeli ukupno 75.000 doza, komponente I Sputnik V vakcine“, rečeno je.

Kako je istaknuto, ovim zaključcima zadužen je JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama. Takođe, zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da prati potrebe zdravstvenih ustanova koje sprovode vakcinaciju za vakcinama protiv COVID-19, te da u skladu sa tim potrebama vrši preraspodjelu isporuka doza vakcina protiv COVID-19 zdravstvenim ustanovama koje sprovode vakcinaciju.

Štab je također donio i Zaključak o raspodjeli 25.000 doza, komponente II Sputnik V vakcine.

“Republički štab za vanredne situacije upoznao se sa Informacijom o raspodjeli 25.000 doza, komponente II Sputnik V vakcine. Zadužuje se JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji. Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa informacijama o raspodjeli ukupno 290.000 doza vakcine proizvođača Sinopharm, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama. Republički štab za vanredne situacije donio je danas Zaključak o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača Pfizer/BioNTech. Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa Informacijom o raspodjeli 93.600 doze vakcine proizvođača Pfizer/BioNTech, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informaciji. Republički štab za vanredne situacije na današnjoj sjednici donio je zaključke o raspodjeli ukupno 64.190 doza vakcine proizvođača AstraZeneca. Republički štab za vanredne situacije se upoznao sa informacijama o raspodjeli vakcine proizvođača AstraZeneca, te zadužio JZU Institut za javno zdravstvo Republike Srpske da izvrši raspodjelu u skladu sa navedenim u informacijama“, navedeno je.

Kompletan tekst zaključaka Štaba za vanredne situacije, donesenih na sjednici, dostupan je na ovom linku.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,