Nedjelja, 25. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Fazlić: Ako Mektić prezentira konkretan plan za migrante, otkazujemo proteste

Ukoliko ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić prilikom sutrašnje posjete prezentira konkretan plan zbrinjavanja migranata na području Bihaća i Velike Kladuše, te obeća njegovu hitnu realizaciju, vijećnici i gradonačelnik Bihaća otkazat će proteste najavljene za petak u Sarajevu, potvrdio je bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić.

“Ne želimo praviti nikakvu kampanju. Nije ni nama u interesu protestovati, samo zbog protesta. Ministar Mektić mi je potvrdio svoj dolazak na osnovu odluke Vijeća ministara i nadam se da će nam sutra predstaviti jasan program zbrinjavanja migranata koji trenutno borave u našem gradu, te vremenske rokove i uvjerenje ko će to uraditi. Ukoliko tako bude, mi nećemo na proteste u Sarajevo”, istakao je Fazlić.

Gradonačelnik Bihaća je ponovio i kako je grad na izmaku snaga.

“Sigurnosna situacija je narušena, zbog čega nam je skoro propala turistička sezona. Sve su češći incidenti među migrantima, naročito među onima koji bez ikakve kontrole borave u devastiranom ‘Domu penzionera’. Ja svojim sugrađanima više ne mogu i ne smijem govoriti kako sam nemoćan”, ustvrdio je gradonačelnik Bihaća.

Ministar Mektić sutra će se u Bihaću sastati i s Huseinom Rošićem, premijerom Unsko-sanskog kantona, pa se i u Velikoj Kladuši očekuju konkretni pomaci u rješavanju migrantske krize. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje