Četvrtak, 30. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Fahrudin Skopljak: Verbalni sukob Zildžića i Mandžića neće zaustaviti napore rukovodstva KO SDA TK

Preuzmite sliku

KO SDA TK je iza sebe ostavio period kada se za sve pitala samo jedna osoba, a različiti pogledi na vođenje politike i smjernice djelovanja onih koji odlučuju u stranačkim organima nekada rezultiraju i žustirijim raspravama.

Fahrudin Skopljak, predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije Tuzlanskog kantona, oglasio se na svojoj Facebook stranici nakon teškog incidenta u kojem je umalo došlo do tuče između Salke Zildžića, predsjednika Gradskog odbora SDA Tuzla i Smaje Mandžića, novopečenog poslanika SDA u Skupštini TK, Skopljak je napisao:

“Verbalni sukob članova Izvršnog odbora KO SDA TK, zbog kojeg je došlo do prekida posljednje sjednice ovog stranačkog tijela koji je putem video zapisa dospio u javnost, će otežati, ali ne i zaustaviti napore rukovodstva KO SDA TK da realizuje sve planirane akivnosti pred predstojeće i izuzetno važne Opće izbore.
Osuđujem svaki vid komunikacije koji rezultira ovakvim neugodnim situacijama, za koje bi sigurno svako od nas volio da se nisu desile i da se više ne dešavaju jer se kose sa načelima i idejama svojstvenim za SDA. Sličnih situacija na bh. političkoj sceni je bilo i ranije i niko ne može garantovati da se više neće dešavati.
KO SDA TK je iza sebe ostavio period kada se za sve pitala samo jedna osoba, a različiti pogledi na vođenje politike i smjernice djelovanja onih koji odlučuju u stranačkim organima nekada rezultiraju i žustirijim raspravama. Iz onoga što se dogodilo smo svi izvukli pouke, a pred nama je sada zadatak da te anomalije eliminišemo i ne dajemo vjetar u leđa onima koji veliki uspjeh sadašnje Vlade TK i SDA-ovog premijera i kroz ovaj slučaj neuspješno pokušavaju minimizirati” -navodi Skopljak u objavi.

Verbalni sukob članova Izvršnog odbora KO SDA TK, zbog kojeg je došlo do prekida posljednje sjednice ovog stranačkog…

Objavljuje Fahrudin SkopljakČetvrtak, 23. lipnja 2022.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje