Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Fahrudin Skopljak novi predsjednik Kantonalnog odbora SDA TK

Preuzmite sliku

Fahrudin Skopljak je novi predsjednik Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Tuzlanskog kantona.

– Vrijeme je da napravimo jedan novi korak s novom ekipom. Vjerujem da ćemo otvoriti mnogo procesa te da ćemo uspostaviti bolju saradnu s općinskim i gradskim odborima. Kantonalni odbor SDA TK će učiniti sve da dobijemo što veći broj načelnika Općina u Tuzlanskom kantonu – rekao je za Fenu Skopljak.

On je rekao da će prije svega isticati probleme koji se tiču Tuzlanskog kantona.

– Prije svega mislim na obrazovanje i zdravstvo. Mislim i na na unutrašnje poslove, putnu blokadu, elektroenergetsku situaciju. Prije svega ću se zalagati za elektro-energetsku deblokadu i za putnu deblokadu. Pokrenut ćemo pitanje rudnika i vjerujem da ćemo sa centralom u Sarajevu uspostaviti drugačiji kontakt – rekao je Skopljak.

 • Izrazio je nadu da će upostaviti novu saradnju s predstavnicima iz Sarajeva

  – Vjerujem da ćemo sa Sarajevskim kantonom uspostaviti veoma bliži kontaknt nego je to do sada bilo prema Tuzlanskom kanotnu, posebmo ako se govori o upotrebi javnih prihoda – kaže Skopljak.

  Istaknuo je da će njegov prvi korak biti susret s predsjednicima općinskih organizacija.

  – S ljudima na terenu ćemo pričati. Šta je to gdje Kantonalni odbor može pomoći u pripremi za predstojeće lokalne izbore. Odmah ćemo početi razgovarati o problemima koji su gorući ovdje. Moramo znati da mi u Tuzlanskom kantonu imamo urušen obrazovni i zdravstveni sistem – istaknuo je Skopljak.

  Na kraju je Skopljak istaknuo da pred ljudima koji su na čelu SDA stoje i velike odgovornosti

  – Važno je naglasiti da ćemo prema važnim društvenim pitanjima zauzeti stavove i postavljati određena pitanja. Mi možemo odgovoriti svim izazovima koji su pred nama i mi ćemo mnogo pažnje posvetiti Podrinju. To je jedna sredina koja je veoma podijeljena. Pred nama su stalne težnje za odvajanjem, ali mi moramo pomoći ljudima koji su se vratili Podrinju – poručio je Skopljak.

  Najavio je da se svoj rad usmjeriti razvoju povratničkih zajednica. (Fena)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje