Četvrtak, 29. Jula 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evropski pokret u BiH zahvalan građanima na poštivanju preventivnih mjera

Preuzmite sliku

Evropski pokret u BiH odao je priznanje najvećem dijelu savjesnih građana Bosne i Hercegovine, na ogromnom strpljenju i razumijevanju za do sada jedinstvene, i nikada ranije, viđene preventivne mjere, uključujući ličnu izolaciju i “policijski čas”, u suzbijanju negativnih posljedica virusne prijetnje.

Iako je Bosna i Hercegovina mala zemlja Evrope očito je da je većina važnijih službi adekvatno odgovorila i na vrijeme uvela vanredne mjere. To je, kako navode iz Pokreta, rezultiralo time da smo izbjegli najcrnje scenarije iz Italije, Španije ili SAD, po čemu smo u prednosti čak i u odnosu na neke članice EU.

Pored koronavirusa, BiH vodi paralelno i drugu bitku za zdravlje i sigurnost svojih građana,koja ništa manje nije važna za sve, a to je rješavanje migrantske krize, koja nema nikakvu ratnu ili izbjegličku pozadinu.

U tom pogledu, Evropski pokret BiH pruža punu podršku ministru sigurnosti Fahrudinu Radončiću, sigurnosnim, pograničnim i policijskim službama u naporima da se ovo stanje konačno, nakon godina stagniranja, adekvatno i regulira.

‘Građane BiH pozivamo da se uzdrže od totalnog opuštanja u slučaju ublažavanja dosadašnjih mjera za obuzdavanje širenja virusa, jer sav dosašanji napredak i uspjeh može u samo nekoliko sati i dana, sve postignuto poništiti. Po našim procjenama, za očekivati je da će se daljnja pandemija odvijati u najmanje tri talasa, možda čak i do kraja godine, stoga je neophodno zadržati mjere opreza, jer samo tako možemo dati svoj lični doprinos ublažavanju posljedica i urušavanja zdravstvenog sistema BiH’ – saopćeno je iz Evropskog pokreta BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje