Utorak, 11. Maja 2021.
Tuzlanski.ba logo

Evropska unija donirala pet automobila Graničnoj policiji BiH

Preuzmite sliku

Izaslanstvo Evropske unije u BiH u petak je predalo ključeve pet novih Ford SUV automobila predstavnicima Granične policije BiH ukupne vrijednosti 124,200 eura.

Šef Sekcije operacija za pravosuđe, unutarnje poslove i reformu javne uprave uime Izaslanstva Evropske unije Nicolas Bizel predao je ključeve zamjeniku direktora Granične policije BiH Fahrudin Halač, priopćeno je iz Granične policije BiH.

– Ovaj tip vozila uvelike će pomoći unaprjeđenju kapaciteta službenika Granične policije koji se suočavaju s izazovima migrantske krize – kazao je tom prigodom Halač.

Evropska unija do sada je osigurala ukupno 36 milijuna eura bespovratnih sredstava za nastavak podrške Bosni i Hercegovini u području migracija i upravljanja granicama u kontekstu povećanog broja migranata i izbjeglica prisutnih u zemlji od kraja 2017. godine.

Dosadašnja pomoć osigurana sredstvima EU-a Graničnoj policiji BiH uključuje minibus vozilo donirano u veljači ove godine, kao i jačanje kapaciteta kroz financiranje smještaja policijskih službenika te plaćanje goriva za vozila koja koriste policijski službenici u redovitom obavljanju aktivnosti, navodi se u priopćenju.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje