Utorak, 21. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Evo kakvo nas vrijeme čeka do kraja septembra

Preuzmite sliku

Prema prognostičkim kartama, u periodu od 11. do 25. septembra ove godine očekuje se promjenljivo i nestabilno vrijeme, sa smjenama sunčanih i kišnih perioda.

Za period do 18. septembra veće količine padavina prognozirane su za Hercegovinu, najmanje za sjeveroistočnu Bosnu, prenosi Anadolija.

U ponedjeljak, izgledno je da će se pogoršanje sa zapada tokom dana proširiti na cijelu zemlju i u noći kulminirati, nakon čega će u utorak 12. septembra i dan poslije uslijediti postepeno smirivanje vremenskih prilika. Sredinom sedmice očekuje se par stabilnijih dana, uz duže sunčane intervale.

Za vikend se prognozira pogoršanje koje će postepeno zahvatiti cijelu zemlju.

Temperaturni režim u narednoj sedmici neće se značajnije izmijeniti. Prema prognozama Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH, minimalne vrijednosti kretaće se od 11 do 15 stepeni Celzijusovih u unutrašnjosti, na jugu do 19. sredinom sedmice, nakon par vedrijih noći, moguće su za dva do tri stepena Celzijusa niže jutarnje temperature.

Maksimalne dnevne temperature dostizaće do 23 stepeni Celzijusovih u unutrašnjosti, na sjeveru i u Hercegovini do 27. sredinom sedmice neznatno će opasti, u Bosni će dostizati između 18 i 20, na jugu i u Posavini do 24 stepeni Celzijuspvih.

Od ponedjeljka 18. septembra do kraja prognoznog perioda očekuju se slične vremenske prilike. Nakon nestabilnog vikenda, prvih par dana će također biti dosta promjenljivo, potom sunčanije i sa manjim izgledima za padavine.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,