Četvrtak, 29. Oktobra 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Evo kada će biti završena gradnja podzemne garaže kod Vijećnice

Načelnik Općine Stari Grad, Ibrahim Hadžibajrić najavio je da će prva javna podzemna garaža u Kantonu Sarajevo, koja se nalazi preko puta Vijećnice i koja će djelimično riješiti problem nedostatka parking prostora u tom dijelu grada, biti završena do sredine novembra, a možda i prije.

– Izgradnjom garaže neće biti riješen samo problem saobraćaja u mirovanju, već će istovremeno biti izgrađen i višenamjenski trg koji će svojom površinom biti najveći na području tog kantona – kazao je načelnik za Fenu.

Trg će imati višestruku namjenu za različite manifestacije tokom cijele godine, na sceni koja će biti fiksirana, zatim zelene površine, klupe te dječje igralište.

Garaža će imati na dvije etaže 155 parking mjesta, a imat će i punionicu za električne automobile. Punjenje vozila će biti besplatno, a sve troškove opremanja punionice snosit će kompanija Porsche.

Naglasio je da se i ostali mnogobroji projekti Općine Stari Grad odvijaju prema planiranim aktivnostima te da će, između ostalog, fiskulturna sala u Osnovnoj školi “Edhem Mulabdić” biti završena ovog vikenda, a da će rekonstrukcija Doma zdravlja također biti završena uskoro. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje