Petak, 23. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Ernest Imamović uputio pismo podrške dr. Denisu Bećiroviću

Preuzmite sliku

Ernest Imamović, gradonačelnik Goražda, uputio je pismo podrške zajedničkom kandidatu ujedinjene opozicije za člana Predsjedništva BiH dr. Denisu Bećiroviću.

„Kao gradonačelnik Goražda, ali prije svega kao čovjek, osjećam moralnu potrebu da javno podržim kandidaturu profesora dr. Denisa Bećirovića za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda. Profesora Bećirovića poznajem više od deset godina i lično mogu svjedočiti njegovom poštenju, profesionalnosti, odgovornosti i ljudskosti.

Svojim poštenjem, obrazovanjem, znanjem, vještinama i dosadašnjom neumornom parlamentarnom borbom za razvoj demokratskih procesa i jačanju institucija vlasti BiH, profesor Bećirović je dokazao da je potpuno moralno kredibilan kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Smatram da za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine trebaju biti izabrani energične, obrazovane i odgovorne osobe koje će biti poštovane u BiH, ali koje će poštovati i predstavnici vlada drugih država s i Istoka i Zapada, a profesor Bećirović to jeste.

Vjerujem da će profesor Bećirović Bosnu i Hercegovinu predstavljati u najboljem svijetlu, a posebno da će u Predsjedništvu BiH za ambasadore naše države predlagati najbolje, najsposobnije i najetičnije etične ljude, a ne stranačke poslušnike i osobe sumnjivih moralnih kvaliteta.

Znam da uspostava demokratskih evropskih vrijednosti nije floskula već preduvjet za ekonomski i opći društveni razvoj.

Za državu Bosnu i Hercegovinu i sve njene državljane i stanovnike od izuzetne je važnosti da za člana Predsjedništva BiH bude izabran gospodin Bećirović jer vrijeme ispred nas je puno izazova koji zahtijevaju adekvatan odgovor. Siguran sam da će profesor Bećirović na sve te izazove moći adekvatno odgovoriti.

Nadam se da će birači u BiH iz Federacije BiH podržati profesora Bećirovića u izbornoj utrci za člana Predsjedništva BiH i time doprinijeti da se demokratski procesi i demokratska tranzicija bosanskohercegovačkog društva ka demokratskim evropskim vrijednostima i članstvu države Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju i NATO savez značajno ubrza, na opće zadovoljstvo svih građanki i građana BiH.

Pozivam sve birače iz Federacije BiH da na Općim izborima zakazanim za 02. oktobar 2022. godine glasaju za Denisa Bećirovića. Birajmo promjene ne samo individua već i promjene politika“, navodi se u pismu.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje