Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Erdoğan stigao u zgradu Predsjedništva BiH

Preuzmite sliku

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdoğan stigao je u zgradu Predsjedništva Bosne i Hercegovine zajedno s predsjedavajućim Predsjedništva Bakirom Izetbegovićem koji ga je dočekao na Međunarodnom aerodromu Sarajevo.

Nakon dočeka, planiran je sastanak delegacija iz BiH i Republike Turske.

Poslije aktivnosti u Predsjedništvu BiH najavljeno je polaganje cvijeća na Šehidskom mezarju Kovači, u poslijepodnevnim satima, te šetnja starim dijelom Sarajeva, u večernjim satima.

 • Tokom boravka u Sarajevu Erdoğanu će biti uručen počasni doktorat na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu, a planiran je i skup u sarajevskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” Zetra gdje će biti upriličen šesti Kongres Unije evropskih turskih demokrata (UETD).

  Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su najavili da će događaj uzrokovati obavezne obustave u saobraćaju te da je osiguran dovoljan broj policijskih službenika.

 • Privremenih izmjena režima saobraćaja bit će na dijelu ulice Patriotske lige – obilaznica i u ulici Alipašina te na dijelu od raskrsnice s ulicom Jukićeva i to od 08.00 do 21.00 sati.

  Prema procjeni Unije evropskih turskih demokrata, koja je organizator skupa u Zetri, događaju će prisustvovati između 10.000 i 15.000 posjetitelja. (FENA)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

     
  Ključne riječi: , , , ,