Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Enver Zejćirović: Tražimo da se uvede doživotni zatvor

Preuzmite sliku

Na tri lokacije danas u Tuzli organizovana je peticija prikupljanje potpisa s ciljem da se u Bosni i Hercegovini izmjeni Krivični zakon koji će ‘poznavati’ doživotni zatvor.

Peticiju, je organizovao Enver Zejćirović otac brutalno ubijenog Edina Zejćirovića iz Ratkovića čije je tijelo pronađeno 6. decembra 2019. godine, nakon što je zvjerski premlaćen, bačen u kanal koji se spaja s rijekom Savom u naselju Vučilovac kod Brčkog.

Podsjetimo, potraga za tijelom svirepo ubijenog Edina Zejćirovića trajala je od 17. novembra 2019. godine. Tužilaštvo Distrikta Brčko BiH otvorilo je istragu protiv Suvada Djedovića, Suana Halilovića, Nihada Hukića i Samida Šabanovića, koji su pritvoreni zbog otmice i monstruoznog ubistva Edina Zejćirovića.

Građani su na mirnim protestima održanim ispred pravosudnih institucija Distrikta Brčko početkom ove godine zatražili da se najrigoroznije kazne počinioci i da im se izrekne kazna zatvora od 45 godina.

 • Enver Zejćirović otac ubijenog Edina za Tuzlanski.ba kaže da bi i 1000 godina robije za ubice njegovog sina bilo malo.

  ‘Smatram da treba u BiH uvesti doživotni zatvor kako bi se u budućnosti ovakva zvjerska mučenja i ubistva ne bi događala. Iz tog razloga samo pokrenuli i peticiju prikuplajnja potpisa od strane građana. Tražimo da se uvede doživotni zatvor. Znam, da ništa ne može vratiti mog sina i da će svaka kazna meni kao ocu biti preblaga taman da bude po 1000 godina zatvora za ubice, ali moramo misliti na buduće generacije’ – kazao je za Tuzlanski.ba Enver Zejćirović.

  Dva mjeseca su već prošla kako je ubijen Edin Zejćirović, a iza kojeg su ostali su roditelji, kćerka, trojica braće, djed i nane. Kako danas nekon svega živi prodica Zejćirovića pitali smo oca Envera.

 • ‘Teško je. Svaki dan isčekujem da će se vratiti kući. Teško se pomiriti s tim da Edina više nema’ – kaže Enver koji dodaje kako ni danas dan pravi motiv ubistva njegovog sina Edina Zejćirovića nije poznat.

  ‘Svi su čuli na tom nekom snimku koji ja niti sam niti ću ikada gledati da se spominje neki dug i neka žena. Međutim, ja čisto sumnjam da je to u pitnaju. Mislim da je nešto drugo u pitanju. Moj sin je odrastao u finoj porodici, radio je borio se kroz život. Bio je odličan učenik i nadaren za pisanje pjesama’ – priča nam Enver.

  Enver Zejćirović je istakao kako građani Tuzle nisu bili previše zainteresovani da priđu i potpišu peticiju.

 • ‘Mi ćemo se boriti do početka suđenja koje će možda početi za nekih mjesec i pol dana nakon što bude podignuta optužnica’ – kazao je Enver Zejćirović i dodao kako vjeruje da će pravosudne institucije profesionlano raditi u ovom slučaju. (Tuzlanski.ba)

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje