Ponedjeljak, 15. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Enver Bijedić jedini osumnjičeni u predmetu “Zgrada 15. maj”

Preuzmite sliku

Nakon višegodišnjih analiza i vještačenja, Tužilaštvo Tuzlanskog kantona je završilo istragu u predmetu ‘Zgrada 15. maj’ oko čije izgradnje se digla velika prašina zbog nenamjenskog trošenja novca i drastičnog prekoračenja rokova za završetak građevinskih radova.

Istraga protiv bivšeg direktora Direkcije za izgradnju Tuzla Envera Bijedića, koji je jedini osumnjičen u predmetu ‘SPO 15 maj u Tuzli’ je završena. Kao javlja FTV, nezvanično uskoro se može očekivati podizanje optužnice.


“Sačinjena je konačna tužilačka odluka koja će biti dostavljena nadležnoom sudu na dalje odlučivanje. Ovdje se radi o krivičnom djelu zloupotrebe ovlasti u privrednom poslovanju koja se vezuje za nenamjensko trošenje sredstava koja su bila namjenski planirana za završetak izgradnje ovog stambeno poslovnog objekta. Ona su preusmjerena u druge svrhe”, izjavio je za FTV glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

Istraga u predmetu izgradnje slanog jezera u Tuzli je obustavljena zbog zastare i nepostojanja obilježja krivičnog djela u kome je osumnjičen bio gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović. “U odnosu na prve prijavljene radnje je nastupila relativna i apsolutna zastara u vezi krivičnog gonjenja. Na druge prijavljene radnje utvrđeno je da ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno ovo krivično djelo,” istakao je Arnautović za FTV. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje