Četvrtak, 9. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Enis Bešlagić se oprostio od Davora Janjića: Otišao si kao dobri duh svog Sarajeva

Preuzmite sliku

Brojni kolege iz svijeta glume se na društvenim mrežama opraštaju od prerano preminulog Davora Janjića, a među njima i Enis Bešlagić, s kojim je sarađivao na filmu “Duhovi Sarajeva”.

Podsjetimo, Janjić i Bešlagić su 2007. godine zajedno snimali film o dvojici prijatelja koji žele obnoviti Trebevićku žičaru, koja od rata nije u funkciji.

“Otišao si kao dobri duh svog Sarajeva i obilježio zauvijek našu mladost svojim ulogama, kao i našim druženjem u ovim vremenima koja svaki dan odnose takve dobre duhove iz naših života. Hvala za uspomene i sve ono što nas spaja u dobru. Davor Janjić je onaj zbog kojeg su se mnoge generacije mladih ljudi odlučile baviti glumom, a početak je i film ‘Ovo malo duše” kojem je on utkao svoju duh. Zato putuj dobra dušo, dobri brate moj….”, naveo je Bešlagić i zatim se dotakao i zajedničkog filma kojeg su on i Janjić snimali u Sarajevu.

“‘Duhovi Sarajeva’ ostaju kao naš neizvrisiv trag…. Dok Miljacka protiče, ja ću te voljeti…. Putuj u vječnost svoju i pronađi istinski mir. Saučešće porodici i svima onima koji su te osjećali svojim”, zaključio je.

Podsjetimo, bh. glumac Davor Janjić preminuo je sinoć u 54. godini u Beogradu. Bio je bosanskohercegovački filmski i televizijski glumac, najpoznatiji po ulogama u nekim od zapaženih filmova na kraju jugoslavenske kinematografije gdje se ističe uloga Nihada u filmu “Ovo malo duše”. Od 1991. do 1996. je boravio u Londonu, a od 1997. je živio i radio u Sloveniji.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje