Nedjelja, 4. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Emir Suljagić: “Radnici komunalnog su kao smeće tretirali žrtve genocida”

Preuzmite sliku

Direktor Memorijalnog centra u Potočarima Emir Suljagić govorio je na Međunarodnoj konferenciji “Heroine Srebrenice” u svojstvu domaćina te je istakao važnost koju Majke Srebrenice imaju u borbi za istinu i pravdu o genocidu koji je počinjen.

Suljagić je kazao da su preživjele žene, majke, svima koji su spasili živu glavu pokazale putokaz nakon užasa koji se dogodio u julu 1995. godine.

“Mi kad smo izašli 1995 .godine nismo se nikome dopadali. Niko nas nije dočekao, realno ljudi nisu znali, nisu znali šta se događalo ovdje u julu 1995. ni šta se događalo prije toga. Ovaj dio svijeta ovdje vraćen je u srednji vijek. Mi smo kuririma komunicirali ovdje”, kazao je Suljagić.

Strašno je, dodao je, bilježi N1, da su žrtve svoje najmilije nalazile i nalaze u dijelovima i po 100 kilometara udaljenosti od Srebrenice.

“Kad odete sad u Bratunac u pauzi i budete vidjeli ljude kako u Bratuncu metu ulice. Neko od njih ili neko ko je tu prije radio, to imajte na umu, 13 i 14. je kupio leševe i kopao masovne grobnice. To su radila komunalna preduzeća u Bratuncu i Zvorniku skroz do Pilice. Jer tako se postupa sa mrtvim muslimanima u ovoj zemlji. Jer se smeće pomete. To je status koji imamo u svojoj zemlji”, naveo je Suljagić.

Muslimanima se može reći svašta, bez ikakvih posljedica, pojasnio je Suljagić.

“Nema ljudske bijede od Niša do Banjaluke koja se nije zatrčala na Majke Srebrenice”, pojasnio je Suljagić.

Majke Srebrenice su toliko jake i važne da su one zlikovce poslale u zatvor svojom borbom i istrajnošću, kazao je Suljagić.

Suljagić je na svom Twitter profilu objavio i video s konferencije, koji prikazuje Majke Srebrenice koje nisu više s nama:

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: ,