Nedjelja, 26. Juna 2022.
Tuzlanski.ba logo

Električar iz BiH osumnjičen da je rudario kriptovalute u trafostanici

Preuzmite sliku

Policijski službenici Policijske uprave Prijedor danas su Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor podnijeli izvještaj o krivičnom djelu protiv O. J. iz Prijedora zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja” u sticaju s krivičnim djelom “Zloupotreba položaja odgovornog lica”, javlja Anadolu Agency (AA).

“Osumnjičeni se tereti da je kao električar u trafostanici u Prijedoru u periodu od oktobra 2020. godine do maja 2022. godine iskoristio položaj odgovornog lica i u objekat trafo stanice instalirao 12 namjenskih uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom”, saopšteno je iz Policijske uprave Prijedor.

Dodaje se da je korištenjem električne energije trafo stanice došlo do povećanja potrošnje električne energije za taj period u ukupnom iznosu od 19.719 KM za koliko je oštećeno akcionarsko društvo za elektro prenos.

“Uviđajem je izuzeto dvanaest uređaja za rudarenje kriptovaluta i sedam uređaja za napajanje električnom energijom koji su deponovani u depozit Osnovnog suda u Prijedoru”, saopšteno je.

 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje