Utorak, 31. Januara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Ekonomski fakultet u Tuzli obilježava 40 godina postojanja i rada

Preuzmite sliku

Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli ove godine obilježava 40 godina postojanja i tim povodom naredne sedmice će biti organizovane razne aktivnosti.

U srijedu, 02.11. 2016. godine u 10:00 sati, u prostorijama Ekonomskog fakulteta organizuje se okrugli stol pod nazivom „Uloga Ekonomskog fakulteta u Tuzli u unaprjeđenju ekonomske misli i razvijanju kompetencija studenata za globalno radno okruženje“. Nakog toga, zakazana je osnivačka skupština Alumni asocijacije Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

U četvrtak, 03.11., sa početkom u 12:00 sati, u Bosanskom kulturnom centru Tuzla održat će se Svečana akademija „Obilježavanja 40 godina djelovanja Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Tuzli“. Povodom obilježavanja 40 godina postojanja fakulteta, pripremljena je monografija Ekonomskog fakulteta 1976. – 2016. godine.

Izvod iz monografije:

„Ekonomski fakultet u Tuzli nastoji postati prepoznatljiv i važan strateški partner bosanskohercegovačkim preduzećima. Saradnja s bosanskohercegovačkom poslovnom praksom se realizira kroz izvođenje edukativnih programa, izradu stručnih studija, organiziranje predavanja uglednih stručnjaka iz prakse, sponzoriranje naučnoistraživačkih aktivnosti (naučnih konferencija, skupova, okruglih stolova i dr.) koje organizira Fakultet od strane uspješnih i društveno odgovornih preduzeća.

Od akademske 2008./2009. godine Ekonomski fakultet započinje s realiziranjem različitih programa cjeloživotnog učenja koji imaju za cilj transfer savremenih znanja iz područja ekonomije i biznisa. Proaktivnim pristupom u realizaciji ove vrste obuke i obrazovanja, Ekonomski fakultet se svrstava u red naučnoistraživačkih institucija koje svoju djelatnost temelje na principima bolonjskog procesa i cjeloživotnog učenja.

Ekonomski fakultet je osposobljen da realizira edukativne programe iz područja marketinga, računovodstva i revizije, finansija, bankarstva i osiguranja, menadžmenta, ekonomske teorije i politike, trgovine i međunarodnog poslovanja, poslovanja malih i srednjih preduzeća, poslovanja javnog sektora, elektronskog poslovanja i dr.

U nastojanjima da postane aktivan sudionik jačanja konkurentnosti bosankohercegovačke privrede, te poboljšanja performansi organizacija iz javnog i neprofitnog sektora, Ekonomski fakultet je razvio posebne programe edukacije za menadžment preduzeća i članove upravnih i nadzornih odbora, ali i za operativne zaposlenike, koji su dizajnirani u skladu sa recentnim trendovima u poslovnom okruženju i specifičnim potrebama polaznika edukacijskih programa. U ovom kontekstu, posebno treba istaći da je Ekonomski fakultet Univerziteta u Tuzli od 2015. godine, postao jedna od certificiranih visokoškolskih institucija u Federaciji Bosne i Hercegovine za izvođenje Kontinuirane profesionalne edukacije iz zdravstvenog menadžmenta.“

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

       
    Ključne riječi: , ,