Četvrtak, 28. Maja 2020.
Tuzlanski.ba logo
Preuzmite sliku

Eko život nastavlja sa novim projektima u Hercegovini

Nakon nedavno isporučenih 5 zelenih otoka općini Grude, Eko život nastavlja sa novim projektima u Hercegovini. Na sastanku koji je održan u prostorijama općine Posušje, prisustvovali su načelnik Branko Bago i predstavnica Eko života Džana Halilović.

Obzirom da imamo zaista veliki broj privrednih subjekata čije je sjedište u Hercegovini a koji svoje obaveze po pitanju upravljanja ambalažnim otpadom prenose na Eko život, mi smo se odlučili na finansiranje odnosno nabavku 15 kontejnera kako bi se i u općini Posušje uspostavilo 5 zelenih otoka. Od naredne godine imaćemo i veći broj potpisaih Ugovora o prijenosu obaveza u vezi sa upravljanjem ambalažnim otpadom, ovo je tek početak naše suradnje na području Hercegovine, te se iskreno nadamo da će proces selektivnog odvajanja otpada zaživjeti i u ovoj Općini. Ovim putem pozivam sve privredne subjekte da prenesu svoje obaveze Upravljanja ambalažnim otpadom na Eko život kao najpovoljnijeg operatera sistema te na taj način omoguće nova ulaganja u Općine iz koje dolaze “- izjavila je Džana Halilović.

Načelnik Općine se zahvalio Eko životu, te svakako izrazio spremnost i interesovanje dasistem selektivnog odlaganja što više zaživi u općini Posušje

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,