Petak, 30. Septembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Edukacija praktičnim vještinama “Sew it up”: Kako pravilno izvaditi krv?

Preuzmite sliku

Udruženja studenata medicine u Bosni i Hercegovini  BoHeMSA Lokalni Komitet Tuzla po prvi put organizuje projekat “Sew it up”, a implementacija projekta se odvija u sklopu Komiteta za Medicinsku edukaciju SCOME od 23.03.2021. do 31.05.2021. godine.

Glavni cilj projekta je edukacija studenata i studentica Medicinskog fakulteta praktičnim vještinama poput hirurškog šivenja, otvaranja venskog puta i parenteralne aplikacije lijekova. Pored ovog cilja, želimo da i kolegama i kolegicama širom naše zemlje, a i regiona, pružimo priliku za dodatnim učenjem. Planirana je organizacija 4 online predavanja i 3 online radionice, a koje će držati eminentni stručnjaci iz polja hirurgije i anesteziologije, ali i studenti završne godine Medicinskog fakulteta.

Također, svjesni otežanih uslova učenja u trenutnoj situaciji i nedostatku prakse, u sklopu projekta su snimani i edukativni videi koji će biti objavljeni na naše društvene mreže putem kojih svi medicinski radnici mogu naučiti osnovne vještine, poput vađenja krvi.

U Organizacionom Odboru projekta “Sew it up” se nalazi 35 članova i članica Udruženja i svi zajedno rade na ostvarivanju ciljeva.

“Naše drugo predavanje po redu pod nazivom “Hirurški instrumenti” će se održati u nedjelju 25.04.2021.godine sa početkom u 14:00 h, a predavač će biti docent dr. med. sci. Zlatan Mehmedović, specijalista opšte hirurgije, šef odjeljenja za opštu abdominalnu hirurgiju na Univerzitetskom Kliničkom Centru Tuzla. Sve naše buduće aktivnosti možete pratiti putem naše Facebook stranice” kazala je koordinatorica projekta Salković Naida. 

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,