Utorak, 18. Januara 2022.
Tuzlanski.ba logo

Džindić i Gendler o saradnji BiH i Izraela u naprednim tehnologijama

Preuzmite sliku

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je danas, u sjedištu Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u Sarajevu, sa nerezidentnim ambasadorom Izraela za Bosnu i Hercegovinu Noah Gal Gendlerom o saradnji Bosne i Hercegovine i Izraela u oblasti naprednih tehnologija i industrije.

Sagovornici su razmatrali mogućnosti razmjene industrijskih dostignuća u Bosni i Hercegovini i Izraelu, naročito u oblasti informatičkih tehnologija i inovacija te implementaciji stečenih znanja kroz realizaciju zajedničkih projekata.

Razgovarano je o aktivnostima koje izraelski investitor provodi na podizanju nivoa proizvodnje u Aluminiju, sa posebnim akcentom na veoma brz napredak o pitanju ozdravljenja tog privrednog giganta.

Ambasador Gendler informirao je Džindića o tehnološkim dostignućima Izraela te planovima za uspostavljanje i jačanje međunarodne saradnje u toj oblastiB, saopšteno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije, navodi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,