Četvrtak, 28. Oktobra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović primio direktora Ureda Lige muslimanskog svijeta Abdullaha Qarija

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović primio je danas direktora Ureda Lige muslimanskog svijeta (Rabita) u Bosni i Hercegovini Abdullaha Qarija.

Qari je članu Predsjedništva BiH uručio tekst Povelje časne Mekke koja je usvojena krajem maja ove godine na konferenciji 1200 islamskih učenjaka i muftija u Mekki, uoči 14. samita Organizacije islamske saradnje (OIC), a s ciljem promocije vrijednosti umjerenog islama i međuvjerskog dijaloga.

Razgovarano je o konferenciji koju će Liga muslimanskog svijeta u februaru iduće godine organizirati u Zagrebu, te o posjeti generalnog sekretara Rabite Muhammada bin Abdul Kerima Al-Isse Bosni i Hercegovini, koja će u tom periodu biti upriličena na temelju poziva koji mu je uputio Džaferović.

Qari je informirao člana Predsjedništva BiH o aktivnostima koje Ured Lige muslimanskog svijeta u BiH provodi, s ciljem podrške projektima izgradnje i obnove sakralnih objekata, te projektima iz oblasti kulture i obrazovanja, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje