Ponedjeljak, 27. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović: Obnova fočanske ljepotice Aladže pobjeda je dobra nad zlom

Preuzmite sliku

Član Predsjedništva BiH, Šefik Džaferović na svečanom otvorenju ponovno izgrađene Aladža džamije u Foči je kazao da je obnova ove fočanske ljepotice pobjeda dobra nad zlom, svjetlosti nad tamom i civilizacije nad necivilizacijom.

– Teško da postoje riječi kojima se može opisati radost i ponos u srcima nas koji danas stojimo pred obnovljenom Aladžom, ali i svakog Bošnaka, muslimana gdje god se trenutno nalazi. Uvjeren sam da radost zbog obnavljanja Aladže sa nama dijele svi dobri ljudi u našoj domovini BiH – naveo je Džaferović. 

Izrazio je zahvalnost svima, a naročito prijateljima iz Turske i SAD koji su dali doprinos da se Aladža 27 godina nakon bezumnog zločinačkog čina, ponovo uzdigne u svoj svojoj ljepoti i monumentalnosti.

– Obnova fočanske ljepotice pobjeda je dobra nad zlom, svjetlosti nad tamom, civilizacije nad necivilizacijom. Aladža danas ponovo sija na mjestu na kojem je stoljećima stajala. Upravo to je najsnažnija poruka silama koje su u najmračnijem periodu u historiji naše zemlje pokušali da i eksplozivom uklone tragove postojanja jednog naroda, njegove vjere, kulture i tradicije, da rušenjem Aladže razruše i stoljećima prepoznatljive vrijednosti zajedničkog života u BiH – istako je Džaferović. (Fena)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje