Petak, 2. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović i Komšić obilježili i čestitali Dan Armije RBiH

Preuzmite sliku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i član Predsjedništva BiH Željko Komšić posjetili su jutros Memorijalni centar Kovači, te groblja Stadion, Sv. Marko i Sv. Josip povodom obilježavanja 15. aprila, Dana Armije RBiH.

Džaferović je građanima BiH čestitao 28. godišnjicu formiranja Armije RBiH, podsjetivši  da je ona nastala u najtežem periodu ove zemlje.

– Ona je predstavljala izraz težnji naroda za očuvanje nezavisne Bosne i Hercegovine i njegovih težnji za slobodom. Armija RBiH je bila jedina legalna vojna sila u BiH u vremenu agresije i časno je branila i odbranila međunarodno priznatu državu Bosnu i Hercegovinu i omogućila zaključivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma – naveo je Džaferović.

Dodao je da se danas sjećamo najboljih među nama, onih koji su položili svoje živote za slobodu u kojoj mi živimo.

– Najbolje ćemo se odužiti svim pripadnicima Armije RBiH tako što ćemo se i danas zalagati za ono za šta su se i oni borili, a to je cjelovita Bosna i Hercegovina, država ravnopravnih naroda i građana na svakom njenom pedlju – istakao je Džaferović.

Poručio je da nastavljamo s tom borbom i da se svi trebamo potruditi da postojeće oblike diskriminacije zauvjek eliminiramo iz BiH.

Komšić je naglasio da želi iskoristiti priliku da se i u ovim teškim danima za BiH i cijeli svijet sjetimo svih onih koji su poginuli za Bosnu i Hercegovinu.

– Također, želim da svima koji do toga drže, a puno nas je koji do toga držimo i koji smo bili u Armiji RBiH, čestitam Dan Armije – kazao je Komšić.

Naglasio je da imamo razloga da budemo ponosni na izbor koji smo napravili tih godina koje su bile presudne za Bosnu i Hercegovinu i da ne smijemo dopustiti da to bude zaboravljeno, pogotovo žrtve onih ljudi koji su pali za slobodu Bosne i Hercegovine. (FENA)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje