Nedjelja, 19. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Džaferović čestitao Milanoviću: Potreba za dobrim odnosima BiH i RH nadilazi otvorena pitanja

Preuzmite sliku

Građani Hrvatske su odlučili da ćete u narednih pet godina Vi biti predsjednik Republike Hrvatske. Tu njihovu odluku duboko poštujem, rekao je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović čestitao je Zoranu Milanoviću izbor za predsjednika Republike Hrvatske.

„Iskreno Vam čestitam pobjedu na predsjedničkim izborima u Republici Hrvatskoj. Građani Hrvatske su odlučili da ćete u narednih pet godina Vi biti predsjednik Republike Hrvatske. Tu njihovu odluku duboko poštujem. Očekujem da u skorom vremenu, odmah po Vašem preuzimanju funkcije, počnemo raditi na popravljanju odnosa Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Važnost dobrih odnosa Bosne i Hercegovine i Hrvatske nadilazi sva neriješena otvorena pitanja između naših država. Stoga, smatram potrebnim da u otvorenom dijalogu što prije počnemo rješavati sva pitanja koja su u proteklom periodu opterećivala odnose Bosne i Hercegovine i Hrvatske. U Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, i u meni lično, imat ćete partnera za iskren dijalog, na bazi punog međusobnog uvažavanja“, navodi se u Džaferovićevoj čestitki, saopćeno je iz Predsjedništva BiH. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje