Subota, 4. Februara 2023.
Tuzlanski.ba logo

Dvoje u komi: Četiri učesnika Banjalučkog polumaratona hospitalizovana zbog toplotnog udara

Preuzmite sliku

Četvero pacijenata hospitalizovano je danas u Klinici za intenzivnu medicinu za nehiruške grane Univerzitetskog kliničkog centra RS zbog simptoma toplotnog udara, od kojih je dvoje stavljeno u indukovanu komu zbog edema mozga, saopšteno je iz UKC-a.

Iz UKC-a navode da su u 10:50 sati sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banja Luka u prijemnu internističku ambulantu Univerzitetskog kliničkog centra dovezeni pacijenti čiji su inicijali J.Š. (31), M.G. (27) i S.J. (47), a oko 18:30 sati pacijent čiji su inicijali I.T. (35).

Prema riječima dežurnog ljekara u Klinici za intenzivnu medicinu za nehirurške grane Biljane Zlojutro, pacijenti S.J. i I.T. su svjesni, hemodinamski i respiratorno stabilni i njihovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno.

Pacijenti J.Š. i M.G. su zbog edema mozga protektivno stavljeni u indukovanu komu i priključeni na aparate za mehaničku ventilaciju, a sve dalje prognoze u vezi sa njihovim zdravstvenim stanjem su preuranjene.

Svi pacijenti ostaju na daljem liječenju i praćenju u UKC.

Organizatori Banjalučkog M:tel polumaratona demantovali su danas informaciju da je na polumaratonu preminuo jedan trkač.

“Riječ je o netačnoj i neistinitoj informaciji. Nekoliko trkača je zbog iscrpljenosti hospitalizovano i trenutno se nalaze u UKC gdje im je odmah po prijemu ukazana neophodna medicinska pomoć”, saopštili su organizatori. (Srna)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

   
Ključne riječi: , ,