Subota, 18. Septembra 2021.
Tuzlanski.ba logo

Dva policajca i jedan službenik migrantskog centra povrijeđeni su u sinoćnjem sukobu u Blažuju

Preuzmite sliku

Dva policajca i jedan službenik imigracionog centra povrijeđeni su u sinoćnjem sukobu u migrantskom kampu u Blažuju, u sarajevskoj opštini Ilidža, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 • U sukobu u kampu u Blažuju oštećeno je više motornih vozila kantonalne Uprave policije i Međunarodne organizacije za migracije, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i kancelarijska oprema u ovom centru.

  U saopštenju se navodi da je policija sinoć oko 20.00 časova, od službenika privremenog imigracionog centra Blažuj, obaviještena da se više migranata potuklo u krugu objekta.

  Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da su korisnici imigracionog centra narušili javni red i mir.

  O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva.

  Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

  Iz kantonalnog MUP-a navode da nastavljaju sa utvrđivanjem svih okolnosti, radi rasvjetljavanja i dokumentovanja više krivičnih djela – nasilničko ponašanje, laka tjelesna povreda, sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, napad na službeno lice u vršenju poslova bezbjednosti, kao i krađa i oštećenje tuđe stvari.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,